martes, 10 de febrero de 2009

V 10000 Ciutat de Borriana: Comunicat d'Amics del Clot

Quiero hacerme eco de este hecho lamentable, ojalá algún día los ciudadanos nos concienciemos de que el dinero que manejan los Ayuntamientos es nuestro. Este es un caso que cada vez es más común, desafortunadamente.

L' any 2005 l'associació esportiva Amics del Clot va proposar a l'Ajuntament de Burriana la realització d'una cursa, popular i gratuïta, orientada a fomentar l'esport entre els ciutadans de qualsevol edat i condició.

Amb el patrocini de l'empresa Titambur, el treball del SME i de l'associació Amics del Clot, i la col·laboració de diverses entitats, son ja quatre les edicions que s'han dut a terme i que han convertit el 10000 Ciutat de Borriana en un referent dins el món de l'atletisme popular.

Molta gent que mai no haguera pensat posar-se el pantaló curt i anar a fer una volta al Clot es va llençar gràcies a la cursa; hui per hui, només fa falta seure mitja hora en un banc del Clot per adonar-se de la quantitat de gent anònima que disfruta practicant este esport; això sense parlar del que ha suposat per als atletes populars de fora de Borriana, donant-los a conéixer la ciutat i el paratge natural del Clot de la Mare de Deu.

Pel prestigi adquirit entre els corredors, el 10000 Ciutat de Borriana és cita obligada en el calendari atlètic popular de la Comunitat Valenciana.

El dia 28 d'octubre de 2008, sense cap comunicació prèvia a organitzadors, patrocinadors i col·laboradors, l'ajuntament fa publica la decisió unilateral de gravar amb una taxa de 10 euros la participació de cada corredor en el proper 10000 Ciutat de Borriana a celebrar el dia 25 d'abril de 2009.

En el temps transcorregut des que es va fer pública la decisió, l'associació Amics del Clot ha mantingut diverses reunions amb el Sr. Regidor d'Esports; tractant de preservar la gratuïtat i el caràcter popular de la prova, la nostra associació ha presentat a l'ajuntament un nou pressupost amb una reducció molt important de les despeses, eliminant totes aquelles que no foren imprescindibles, oferint la subvenció que anualment ens concedeix l'ajuntament com un ingrés afegit a l'import que ja aporta Titanbur, patrocinador de la cursa, igualant inclús el que es prodia guanyar amb la imposició d'eixa taxa si la participació fora igual a la d'anys anteriors (cosa que, malauradament, no es produirà).

El nostre esforç ha resultat totalment infructuós : per a l'ajuntament la decisió és irrevocable.

Lamentem profundament la falta de diàleg per part de l'ajuntament i els menyspreu cap al nostre club per quant la idea original va ser nostra i dins el nostre esperit mai es va contemplar fer pagar un preu, ni més ni menys, pel fet de córrer, de practicar un esport que, en el temps, no reporta més que beneficis individuals i socials.

És per tot això que l'associació Amics del Clot vol fer pública la seua decisió de no col.laborar en l'organització del V 10000 Ciutat de Borriana, desvinculant-nos per complet de la cursa mentres no s'elimine l'obligatorietat de pagament per part del corredors participants .

Associació Esportiva Amics del Clot

6 comentarios:

Mechó dijo...

Tienes razón Xavi, es una pena la intromisión política en un evento como este, la corrí el año pasado y un 10 en todos los aspectos (organización, avituallamientos, bolsa del corredor...)
Ya veremos como acaba, desde aqí me solidarizo con els Amics del Clot, me defino como Amic dels Amics del Clot!

Ganador dijo...

Lamento no estar de acuerdo. Una prueba deportiva no es de nadie, ni del Ayuntamiento ni del Club. Es de los corredores, de la gente, de los deportistas. No entro a valorar los motivos por los que se ha decidido que este año se pagase, pero ni que se pague por participar me parece una temeridad puesto que la inmensa mayoría de las carreras se pagan, ni el precio me parece abusivo, ya que yo también la he corrido dos años y me parece excelente. Visto desde fuera, me parece muy triste que el Club prefiera que no se haga la prueba a que se cobre por correr. Espero que si al final se decide que no se haga, luego nadie se queje.

Xavi Runner dijo...

Ganador: cada uno puede tener su opinión y los del club, si son partidarios de las carreras gratuitas, son libres de no querer participar en la organización de una carrera de pago.
En cuanto a que la inmensa de mayoría de carreras es de pago, eso no es cierto, en la comunidad valenciana la mayoría son gratuitas y las que son de pago, la inmensa mayoría cobran menos de 6€, hay una minoría que cobren 10 ó más, y esta carrera ha pasado de 0 a 10 en un año...pero ante todo respeto tu opinión.
Saludos.

Anónimo dijo...

Me llamo Pascual y soy corredor no habitual,soy de Burriana y me parece una verguenza lo que este ayuntamiento esta haciendo co tal de sacar dinero a toda costa.Soy socio de la piscina y he pasado de pagar 15 euros en 2008 a pagar 22 euros en 2009.Con la crisis que hay solo se preocupan de sacar todo el dinero posible,si quieres hacer una carrera popular en tu pueblo toma paga 10 euros.

Anónimo dijo...

He participado en las pasadas ediciones y tambien en esta, y os digo que no ha sido mejor la organización ni los regalos, y solo como dato... de casi 1200 corredores del año pasado hemos pasado a escasos 300 (yo el próximo año no participaré), ¿podeis imaginar que pasará el proximo año si disminuyen las inscripciones así?. ¿Se fomenta el deporte haciendo pagar más que en la inscripción a muchas medias maratones?. Al tiempo, el año que viene 4 y el organizador a repartirse los premios.

Xavi Runner dijo...

Desafortunadamente es lo que suele pasar cunado se pegan tales pasadas...Espero que el ayuntamiento recapacite y se pueda volver a celebrar en las condiciones anteriores.
Saludos.